Nähtävää ja koettavaa lähiseudulla

Ski Tornimäki Oy

Talviurheilua pääset harrastamaan Tornimäen hiihtokeskuksessa Mikkelissä, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Nopolasta. Tornimäellä voit harrastaa lumilautailua, laskettelua, murtomaahiihtoa, telemarkia ja pulkkailua kauniissa eteläsavolaisissa maisemissa.

Anttolanhovin talviaktiviteetit

Anttolanhovissa pääset hiihtämään valaistuilla 1,5 km ja 5 km laduilla, hikoilemaan kunto- ja liikuntasalilla ja rentoutumaan saunaan sekä allasosastolle.

Opas-Tiinan luontoretket

Opas-Tiinan Metsäinen Luontovoimaa treeni vuodenaikojen rytmissä.

Anttolan vanha viljamakasiini

Kirkon vieressä sijaitsevassa vanhassa viljamakasiinissa järjestetään kesäisisin vaihtuvia taidenäyttelyitä.

GalleriAri

Mikkelin keskustassa sijaitseva taidegalleria GalleriAri tarjoaa monipuolisia näyttelyitä laajapohjaiselle yleisölle ympäri vuoden. Gallerian kaikki näyttelyt ovat yleisölle ilmaisia.

Rantaravintola Anttolanhovi

Kylpylä-hotellin ravintola palvelee lomailijoiden gastronomisia tarpeita lähiseudun puhtaista raaka-aineista valmistetuilla herkuilla.

Bistro Holvi

Bistro Holvi sijaitsee vanhassa VPK:n talossa Mikkelin teatterin yhteydessä. Laadukas, mutkaton ja rennolla palvelulla toteutettu ravintola.

Pappilaravintola Kenkävero

Pappilaravintola Kenkävero sijaitsee tunnelmallisen Kenkäveron päärakennuksessa. Kahvila-ravintola on avoinna ympäri vuoden päivittäin. Sydämellä ja taidolla valmistetuista lähiruokaherkuista tehtyä menua on tarjolla päivittäin.

Tertin Kartano

Tertin kartano - kulinaristien kestihovi sijaitsee Mikkelissä 5-tien varrella, jonka kahvila-puodissa tarjoillaan lounasta ja lämpimäisiä joka päivä ympäri vuoden.

Sahanlahti Resort

Matkailukeskus Sahanlahti on uniikki ja kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuinen sahaympäristö Puumalassa. Ravintola Koskivahti ja Rantamakasiini tarjoavat lähiseudun pientuottajien puhtaita raaka-aineita.

Ravintola Vino

Ravintola Vino on rento välimeren ruokakulttuuriin perehtynyt ruokaravintola Mikkelin keskustassa.

Greeneri

Greeneri tarjoaa puhtaita ja herkullisia makumaailmoja pienellä twistillä; olitpa sitten kasvisruoan tai tuhdimman liharuoan ystävä. Laadukkaat raaka-aineet on valittu huolella ja niiden kotimaisuusaste on suuri. Greeneri sijaitsee puutarhamatkailukohde Mikkelipuistossa. 

Asemaravintola Vaiha

Tunnelmallinen 1880-luvulla rakennettu Mikkelin rautatieasema luo upeat puitteet ruokailuun Asemaravintola Vaihassa. Hyvät ja laadukkaat lähellä tuotetut raaka-aineet takaavat herkullisen aterian. 

Anttolan historiallinen puukirkko

Anttolan puukirkko rakennettiin alun perin Juvalle vuonna 1729, josta se siirrettiin nykyiselle paikalleen jäätietä pitkin vuosina 1869–70.

Anttolan vanhat lotjat

Anttola oli vanhan Saimaan kanavan aikana yksi merkittävimmistä hinattavien rahtialusten eli lotjien rakennuspaikoista. Kylässä rakennettiin yhteensä yli 180 lotjaa. Kosketuksen vanhaan lotjakulttuuriin saat tutustumalla Anttolan satamaan ankkuroituihin höyryhinaaja Toimi II:seen ja Loviisa-lotjaan.

Anttolan luontokohteet:

Luonterin luonnonsuojelualueet

Suuri osa Luonterin vesistöalueesta on luonnonsuojelualuetta, jossa pääset nauttimaan koskemattoman luonnon rauhasta - veneellä tai jalkaisin retkeillen.

Neitvuori

184 m korkea Neitvuori on Etelä-Savon korkeimpia kohtia ja suojeltu luonnonmuistomerkki. Vuoren huipulta aukeaa henkäsalpaava näkymä Saimaalle ja alueen eripituiset, opastetut retkeilypolut taukopaikkoineen tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet reippailuun ainutlaatuisissa maisemissa.

Rakokallio

Anttolan Sydänmaalla, Rakokallion luonnonsuojelualueella, sijaitseva poikkeuksellisen syvä ja pitkä kalliohalkeama ympäristöineen on uniikki luonnonnähtävyys. Alueella on 5 km pitkä retkeilypolku opasteineen.

Koiravuoren kirkko

Vuohijärven kaakkoisrannalla on Koiravuoren kirkoksi kutsuttu onkalomainen luolamuodostelma.

Tikaskaarteenvuon historialliset kalliomaalaukset

Luonterin Siikaveden itärannalla, Pihlajasalon lounaisosassa, voit tutkia veneillen Tikaskaarteenvuoren kivikaudelta peräisin olevia kalliomaalauksia.

Opas-Tiinan luontoelämykset

Vuokraa kanootti tai kajakki Anttolan satamasta Opas-Tiinalta tai lähde Tiinan matkaan tutustumaan Saimaan järvien ja metsien tarinaan ympäri vuoden!

Luonteri

Luonteri on vahvoine järvilohi-, taimen- ja muikkukantoineen todellinen kalamiehen paratiisi. Kalalle pääset Nopolan suotuveneillä, mutta tilan lähellä sijaitsevan laskuluiskan ansiosta voit tuoda lomallesi trailerilla oman uisteluveneesi. Järvilohen ja taimenen kalastuskausi alkaa heti jäiden lähdettyä, ja jatkuu läpi koko avovesikauden. Moni pitää loka-marraskuuta parhaana ajankohtana ennätyssaaliin jahtaamiseen, joten vesille kannattaa suunnata myös myöhäissyksystä.

Day Spa Anttolanhovi

Anttolanhovin allasosaston ilot, saunat ja Day Span hemmottelevat hoidot virkistävät kehoa ja mieltä, vain kivenheiton päässä Nopolasta.

Kyyhkylän Kartanon hemmotteluhoidot

Kyyhkylän hemmotteluhoitojen laajaan valikoimaan kuuluu mm. kuumakivi- ja päähierontaa, yrttikylpyjä sekä turvehoitoja. Kyyhkylään pääset Nopolasta kätevästi autolla noin puolessa tunnissa.